maandag 31 augustus 2009

de eerste zomer (Augustus 2009)

Na 2 weken Belgie (Pascale en Marie bleven intussen in Frankrijk) begon onze laatste week zomervakantie.

De eerste afleveringen van deze blog zijn allemaal vanuit mijn (ie. Dirk) standpunt geschreven. Daarom dat ze misschien wat (te) veel de nadruk leggen op de restauratie. Als we de achterstand een beetje hebben ingelopen (we lopen nu een jaar achter, nog een 5-tal afleveringen voor we in het heden aankomen, denk ik) zal Pascale waarschijnlijk wat meer op de voorgrond treden en andere standpunten innemen. Dat kan de blog alleen maar te goede komen...


Voor het einde van de zomer wilden we toch nog een dakgoot plaatsen aan de achterkant van het huis. Voor de vloer van kamer2 was het te laat maar we wilden verdere overlast van het regenwater en de gracht tot een absoluut minimum beperken. Samen met Pascale begon ik aan de dakgoot maar na een halve dag gepruts en nog een halve dag discussie over de veiligste manier om de dakgoot te bevestigen (we moesten immers de stenen gracht overbruggen om de beugels te bevestigen) gaven we er de brui aan en besloten dan maar de gracht aan de zijkant klimop-vrij te maken. Ik zou de dakgoot later wel bevestigen zonder veiligheidscoördinator... :-)

Tijdens de werken aan het dak bemerkten we dat de balk die de dakrand ondersteunt voor een deel verrot was. Ik heb de oude dakpannen nog kunnen redden, maar de balk moet volledig vervangen worden. We hebben het onderdak goed beschermd met folie maar we moeten dus op zoek naar een dakwerker. Dat kan nog wel wat wachten.
Het luik van het slaapkamerraam aan de zijkant van het huis ziet er versleten uit maar is eigenlijk nog in goede staat (mits wat kleine herstellingswerken). Ook het raam erachter is, hoewel alle verf intussen verdwenen is, nog best te restaureren. Eens goed afschuren, voeden met een primer en een gezonde verf erop en het kan weer 25 jaar verder.
En om te bewijzen dat we niet alleen gewerkt hebben, een barbecue met Tom&Mireille (en de kinderen). Tom zou me later nog vaak helpen. Met hem erbij wordt de dakgoot achteraan een fluitje van een cent (zie aflevering oktober 2009 en volgende...). Tom is de man achter de camera ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten