vrijdag 31 augustus 2012

zomer 2012: "met een staartje"

Ik kan de zomer toch niet afsluiten zonder een overzicht van het geleverde werk, niet? En een (altijd interessante) vooruitblik...

Vooreerst is er de keuken, waar we toch een heel eind opgeschoten zijn met de tweede kalklaag. Er is enkel nog de traphal die een eerste laag moet krijgen, dit is iets voor de volgende lente. De derde laag is nog een werk van ongeveer 1 week op mijn eentje of een lang weekend met een paar vrienden.

Niet slecht, hé... ;-)
De voornaamste werken die nog moeten gebeuren (in de keuken) zijn:
- waterleiding leggen
- waterafvoer aanschakelen
- plafond isoleren met houtwol
- een vals plafond leggen (de grote balken blijven bloot). Hier hoor ik misschien een paar mensen "zonde!" zeggen, maar de kleinere dwarsbalken en het plafond zelf zijn in niet te beste staat. Het zou heel wat werk en geld kosten om dit opnieuw mooi te krijgen. Met een vals plafond steken we ook alle elektriciteitsleidingen netjes weg (esthetisch niet onbelangrijk...).
- het trapgat vergroten door de muur van de slaapkamer iets op te schuiven (hierover in een volgende aflevering misschien wat meer)
- isoleren van het dak boven de traphal.
- dan zwijg ik nog van de verhoogde open haard en het installeren van een nieuwe hotte (schouwinzet) voor de schouw (met hulp van de plaatselijke smid).

En dit is allemaal nodig vooraleer we kunnen beginnen denken aan de keukeninrichting. We hebben dus nog wat werk en ik vrees dat we het volledige vijfjarenplan zullen nodig hebben. Na de keuken hebben we dan nog de hal en de slaapkamer boven de keuken. Dat is voor het volgende vijfjarenplan, na het partijcongres...

Volgende afspraak: eind september!


1 opmerking: