donderdag 31 december 2015

Eindejaar 2015

Het is steeds een speciale sfeer, de dagen tussen kerst en nieuw op het Franse platteland. De hele natuur lijkt tot stilstand gekomen en zelf de mensen weten niet goed wat gedaan met die ietwat verloren dagen. Wij doen het zoals steeds heel rustig aan...

Marie kreeg voor haar kerst een digitale camera. Op die manier hoopt ze door een snellere feedback de kunst van de fotografie beter te begrijpen. Ze is wel van plan nog steeds met haar nieuwe filmcamera te fotograferen. We zien wel...
Haar camera heeft een ietwat eigenaardige panorama functie. De kamer ziet er op die manier wel bijzonder uit.


En dus is er een nieuwe extra fotograaf voor de blog en dus meer keuze. Of het makkelijker kiezen wordt is een ander zaak. Uit onderstaande beelden lijkt het alsof Marie een beter oog heeft voor fotografie dan haar vader...


In November had ik een hele fles Sloegin te rijpen gezet achter het gordijn. Die moest nu op flessen getrokken worden. Omdat het de vorige keer erg is mee gevallen maken we ook deze keer Slider met de overblijvende sleepruimen door een paar flessen cider op de pruimpjes te gieten en een paar weken te laten trekken.


Het weer viel enkele dagen heel goed mee en dan is de tuin opkuisen een leuk karwei. Als Marie dan met het snoeihout een vuurtje kan stoken komt alles in orde.


We bezochten op een van die verloren dagen een natuurpark(je) in de buurt van Tournus: La Truchère-Ratenelle. een gebied met zandduinen begroeid met allerhande mossen en zilverberken. Het groen en het wit op de foto zijn de verschillende soorten mos op het zand.


Op de terugweg stopten we in Cuisery, een van de vele Franse boekendorpen. Het was er zo dood als een pier en bijzonder moeilijk om iets te eten te vinden... Misschien gaan we nog eens terug in een iets toeristische seizoen. De website van het dorp is typisch voor vele franse stadjes en een aanslag op de goede smaak.

Cathy was er en we maakten een afspraak om samen nieuwjaarsavond te vieren. Zij had foie gras mi-cuit gemaakt. Wij maakten een schotel vitello tonnato en een poularde de Bresse gepocheerd in bouillon met wintergroenten en een hazelnoottaart voor achteraf.

De laatste dagen waren mistig maar al bij al heel aangenaam wandelweer weer. We zijn weer klaar voor een nieuw jaar...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten