vrijdag 15 juli 2011

de tweede werkzomer (deel 2 van 9)

De dag dat Pascale met de trein samen met haar ouders in Mâcon toekwam was het broeiend heet. Oma kreeg zelf een kleine hitteaanval, gelukkig zonder blijvend gevolg. Zo zie je maar dat veel water (!) drinken van levensbelang is... We besloten het een paar dagen kalm aan te doen.

Terwijl Pascale haar ouders opnieuw naar België reed heb ik de muur in kamer 2 langs de kant van de schouw een derde kalklaag gegeven. Hiervoor kocht ik heel fijn zand in de Briconautes. Met zulks een fijn zand (< 0-1) was het oppervlak veel vlakker te krijgen dan wat ik vorig jaar samen met Tom voor elkaar kreeg op de muur langs de gracht en langs de oude keuken met 0-1 zand en vlaksponsen achteraf. Ik denk er sterk aan om een extra laagje kalk te zetten op die twee muren. Zo krijgen alle muren van de hele kamer hetzelfde gevoel.

Toen Pascale terug was kon voor ons eindelijk de vakantie beginnen... Er was de jaarlijkse Ball-Trap (kleiduivenschieten) op de Butte en we bezochten de "Carrière de la Lie" een oude Gallo-Romeinse en Merovingische steengroeve nabij La Roche Vineuse.
Het weer was om beleefd te blijven karakterieel te noemen. Op zo'n moment is ons terras goud waard. Waar iedereen bij regen binnen zit kunnen wij prima buiten blijven. Het grote voordeel van het weer waren de prachtige foto's. Vooral de boeren waren blij met een beetje regen, zolang het maar niet teveel werd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten